Tjäna extra pengar!

 

Behöver du lite extra pengar, men inte vet hur du ska bära dig åt? Då har vi de bästa tipset för dig! Jobba! Men hur får du jobb och var ska du jobba? Vi ger dig svaren!

Var ska jag söka jobb?

Sök jobb där du känner: ”Här skulle jag vilja jobba!!!” Sök helt enkelt jobb där du känner att det kommer att bli roligt att jobba. Fundera också på om du kommer ha orken att jobba på just det stället, eftersom du möjligtvis kommer att studera på dagen och sedan jobba på kvällen. Vi rekommenderar alltså att du söker timjobb, eller jobb där du kan jobba på helger, så att jobbet inte tar tid ifrån studierna.

Hur söker jag jobb?

Du kan enkelt söka jobb genom att kontakta det företag du vill arbeta hos. Du kan enkelt hitta deras kontaktuppgifter på deras hemsida, och skulle de inte finnas där kan du besöka företaget för att få information om hur du söker jobb där. När du skriver din jobbansökan är det viktigt att du berättar lite om dig själv, vad du heter, hur gammal du är och vad dina kontaktuppgifter är. Det är också viktigt att du berättar vad du har för utbildning, om du har jobbat någon annanstans förut och skicka gärna med en bild på dig själv. Det kallas för att skriva ett CV.

För att öka dina chanser att få jobbet kan du skriva ett personligt brev i ett annat dokument som du även skickar in. I det brevet ska du berätta varför just du ska få jobbet, och du ska även berätta lite om dig själv och hur du är som person. Inled gärna det personliga brevet med ”Hej!” och berätta sedan att just du kommer att passa perfekt för jobbet du söker. När du sedan skickar in din jobbansökan kan den beroende på företag vara via E-mail, via deras hemsida eller på något annat sätt.

Jag har sökt jobb men får inget jobb, vad ska jag göra?

Försök att söka jobb igen! Nästa gång du söker jobb har du mest troligt fler erfarenheter som du kan ta med i din jobbansökan. Ett annat tips kan vara att söka sommarjobb som sedan kan lda till ett fast jobb. På sommaren är det många som har semester, då behövs det många som vikarierar och då är chanserna större att du får jobb. Ett annat sätt kan vara att fråga din familj och dina vänner om de vet något ställe du kan jobba på, eller vet något företag som har personalbrist.