Råd när du studerar

Studerar du på gymnasium, universitet eller högskola? Då har vi några råd som kan hjälpa dig spara pengar!

Bo hemma så länge som möjligt!

Vårt bästa råd till dig är att bo hemma så länge som möjligt! Som student kan det ofta vara så att ekonomin är knapp med tanke på allt skolmaterial som måste inhandlas, och då kan du spara mycket pengar genom att bo hemma. Genom att bo hemma kan du lägga den del pengar du vill lägga på skolmaterial och sedan inte behöva betala en lika stor summa för mat, hyra o.s.v. Nästan varenda kostnad blir lägre genom att bo hemma. Du kommer mest troligt inte behöva ta lika stora studentlån, eller inga lån alls genom att bo hemma. Vill du inte bo hemma? Klicka här för att få ekonomiska råd som hjälper när du flyttar hemifrån!

Du behöver inte köpa nya skolböcker!

Skolböcker och annat skolmaterial kan ofta vara väldigt dyrt, så här kommer några tips på var du kan hitta billigare skolmaterial!

  • Kolla på biblioteket, de kan ha just den bok du behöver. Om du däremot behöver boken under en längre tid, kolla på några av våra andra tips!
  • Kolla med din familj och dina vänner. Kanske någon av dina syskon har använt boken förut, eller så du kanske kan få köpa boken billigt av en kompis
  • Kolla på köp- och säljsidor! Där säljs det ofta begagnade prylar, t.ex. skolmaterial. Om du inte hittar det du söker, skriv då på sidan att du önskar köpa just den boken du vill ha, då kan det vara någon som har den som vill sälja den!

Har du ont om pengar?

Gör en budget över dina pengar, så du får en bättre kontroll över dina pengar. Klicka här för att lära dig hur du gör en budget!

Har du gjort en bra budget men ändå har ont om pengar? Se till att jobba ihop lite extra pengar! Klicka här för att få några tips om hur du tjänar extra pengar! 🙂